Megjárta a poklot, most a sorstársainak segítene a ma már antialkoholista mulatós sztár! – videó

Októberben napra pontosan 10 éve lesz, hogy a népszerű mulatós rapper MC Hawer, polgári nevén Koczka Géza sokadik próbálkozását az alkoholelvonón siker koronázta -írta a ReflektorOnline.

Azóta Géza egy korty alkoholt sem iszik, leszokott a dohányzásról, csak elektromos cigarettát pöfékel. Odafigyel az étkezésésre és nagyon szeret bringázni a szabad levegőn. Számtalan riportban hallhattuk tőle, hogy ez már egy egészen más élet, mint amikor akkor élt, amikor még az alkohol rabja volt. Pedig annak idején szinte elképzelhetetlen volt számára, hogy valaha odaér majd, ahol ma van. A mulatós rapper most úgy döntött, hogy tapasztalatait a hozzá hasonló cipőben járó olyan embereknek szeretné átadni, akiknek szükségük van rá és akik ezt el is fogadják.

„Ha valaki úgy érzi, hogy a családja terhére van, vagy a saját rovására megy már az alkoholfüggősége, akkor vonuljon el egy addigtológiára. Meg kell próbálni hat hetet eltölteni egy ezzel foglalkozó intézményben. Azért fontos ez, mert az elvonásnak – ahogy tőlem is hallottátok már –, rengeteg tünete lehet. Ha már nagyon függtök az alkoholtól, nem érdemes megpróbálni egyedül letenni, orvosi felügyelet szükséges.”

-idézte a Bors Koczka Gézát, aki tapasztalatból tudja, hogy az orvosi segítség és az adott gyógyszerek tényleg rengeteget tudnak segíteni a kritikus pillanatokban. A mulatós sztár szerint hat hónap letelte után nagyon fontossá válik az is, hogy a társaságot az „ivókról” le kell cserélni a „nem ivókra”.

Ha a hat hét letelik, az azt követő hónapokban barátokat kell változtatni. Olyan társaságot kell keresni, ahol kizárólag „nem ivók” vannak. Legyen az a feleséged, a szüleid, bárki, aki nem húz vissza. Ha ők jó példát mutatnak azzal, hogy nem isznak előtted illetve veled, akkor nagy eséllyel kevesebbszer jut eszed, hogy el menj a kocsmába piálni 

-osztotta meg MC Hawer a gondolatait, aki hozzátette, az alkoholfüggőségtől való megszabadulás csakúgy, mint minden függőségtől való szabadulás agyban dől el.

„Bármilyen esemény történik, mindig eszedbe fog jutni, hogy máskor ilyen alkalmakkal ittál, és inni is akarsz, mert feldob, gyógyszer és jó. De csak egy ideig! Mert másnap, ha felkelsz, depresszív vagy. Viszont a világot szépnek látni csak úgy lehet, ha tiszta vagy.”

„Érdemes megtartani a józanságot. Ahogy 15-20 év alatt rászoktál, ugyanúgy át kell szokni a józanságra.”

-mondta a rapper.

MÉG TÖBB HÍR MC HAWERRŐL IDE KATTINTVA!

kiemelt kép: Instagram

EZ IS ÉRDEKES!

Gusztustalan férget szedtek ki Varga Viktor szájából – Mutatjuk a fotót!

Leave a Reply

Discover more from Napibulvár

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading