Galambos Lajos telefonálhat a börtönből, de komoly szabályokat kell betartania!

Galambos Lajcsit három és fél év letöltendő szabdságvesztésre ítélték jogerősen vesztegetés és közműlopás miatt. A trombitás élete nem lesz könnyű a rácsok mögött, de van lehetőség arra, hogy telefonon kapcsolatot tartson a családjával. Persze ez is szigorúan szabályozott körülmények között.

Galambos Lajcsi hosszú tortúra után nemrég vonult be a baracskai börtönbe. Eredetileg a kecskeméti intézménybe hívták be, de bizonyos nem ismert körülmények miatt a Fejér megyei börtönbe kellett bevonulnia.

Nem könnyű az élete a börtönben (Fotó: Index)

Erre a Rádió 1 reggeli műsorának kérdésére ügyvédje, Dr. Csontos Zsolt sem tudott magyarázattal szolgálni. Bár a kecskeméti intézet modern létesítményeiről ismert, az ügyvéd szerint nem a körülmények, hanem a börtönőrök és a többi rab a legfontosabb tényező. Lajcsi mindennapjai a börtönben igencsak megterhelőek, hajnali 5-kor ébresztik, mitöbb ha az egészsége engedi, akár dolgozhat is, ami nemcsak azért lenne előnyös, mert így gyorsabban telne az idő, hanem azért is, mert olyan előnyöket szerezhetne, amelyek a feltételes szabadlábra helyezésről szóló döntés meghozatalakor kimondottan hasznosak lehetnek. A trombitáját nem vihette magával, de írhat a börtönigazgatónak, hogy engedélyt kérjen, ha pedig ezt jóváhagyják, akkor erre lehetőség lesz.

Kapcsolatot tarthat a szeretteivel (Fotó: Smagpictures)

Mielőtt belépett a börtönbe, kitöltött egy kapcsolattartási űrlapot, amelyben megadta azon családtagok és szerettei elérhetőségét, akikkel telefonon és postán kommunikálhat és akik csomagokat küldhetnek neki. Kezdetben heti 55 percet kap arra, hogy telefonon kommunikáljon a családjával, ami idővel legfeljebb 80 percre nőhet. Gondoskodnia kell arról, hogy legyen elég pénze a telefonján a börtön által meghatározott percdíjak kifizetésére.

kiemelt kép: Bors

Leave a Reply

%d